Křenový dip
Křenová omáčka patří mezi tradiční doplňky české i středoevropské kuchyně. Tento modernější recept s použitím husté zakysané smetany a dijonské hořčice je oblíbený pro svou jednoduchost, výraznou chuť a krémovou konzistenci bez nutnosti vaření. Ideálně se hodí k uzenému masu, vařenému hovězímu, pečeným bramborám i rybám.
Její příprava zabere jen pár minut a výsledek potěší každého, kdo má rád výraznější, ale přitom vyvážené chutě. Díky zakysané smetaně je omáčka příjemně osvěžující, a přesto dostatečně pikantní. Doporučujeme vyzkoušet i jako pomazánku nebo základ do sendviče.
Suroviny
- 2 lžíce čerstvě nastrouhaného křenu
- 200 ml husté zakysané smetany
- 1 lžička francouzské (dijonské) hořčice
- sůl podle chuti
- čerstvě mletý pepř
Postup
- Jemně nastrouhaný křen dej do misky.
- Přidej zakysanou smetanu a dijonskou hořčici.
- Dochutíš solí a pepřem, dobře promíchej.
- Podávej čerstvou, nebo nech v lednici chvíli odležet, aby se chutě propojily.