Krémový dip z modrého sýra
Pokud máte rádi sýry s charakterem, dip z modrého sýra by rozhodně neměl chybět na vašem stole. Tahle výrazná a zároveň jemně krémová pochoutka perfektně doplní nejen čerstvou zeleninu, ale také steaky, kuřecí křidélka nebo burgery. V USA se podává zejména jako doplněk k pikantní Buffalo křidélkům – a není divu, jeho chuť je ideálním protipólem k ostrosti.
Příprava je rychlá, a přitom velmi efektní. Stačí několik základních surovin – zakysaná smetana, majonéza, rozdrobený sýr s modrou plísní (například Niva), citronová šťáva a česnekový prášek. Výsledkem je hustý a voňavý dip, který udělá z každého občerstvení zážitek.
Suroviny
- 120 ml zakysané smetany
- 120 ml majonézy
- 60 g sýra s modrou plísní (např. Niva), rozdrobeného
- 1 lžíce citronové šťávy
- ½ lžičky česnekového prášku
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- V míse smíchej zakysanou smetanu s majonézou.
- Přidej rozdrobený sýr, citronovou šťávu a česnekový prášek.
- Ochuť solí a pepřem, promíchej a nech aspoň 30 minut odležet.
- Podávej vychlazené, ideálně k zeleninovým hranolkům, chipsům nebo masu.