Krémový dip se slaninou a čedarem
Krémový dip se slaninou a čedarem je tou správnou volbou pro všechny milovníky výrazných a sytých chutí. Jeho základ tvoří smetanový sýr, zakysaná smetana a majonéza, které společně vytvoří jemný a hladký krém. Přidáním čedaru, křupavé slaniny a kořenicí směsi ve stylu ranch vzniká dip, který nadchne nejen milovníky americké kuchyně.
Ideálně se hodí jako pohoštění pro hosty, součást tapas stolu nebo jako netradiční doplněk k pečeným bramborám a zelenině. Výhodou je, že ho zvládnete připravit během několika minut – a pokud ho necháte chvíli odležet v lednici, chutě se ještě krásně propojí.
Suroviny
- 200 g smetanového sýra (např. Lučina nebo Philadelphia)
- změklého120 ml zakysané smetany
- 120 ml majonézy
- 100 g strouhaného čedaru
- 40 g opečené slaniny, nasekané nadrobno
- 1 lžíce bylinkové směsi ve stylu „ranch“ (½ lžičky sušeného česneku, ½ lžičky cibulového prášku, 1 lžička sušené petrželky, špetka sušeného kopru a soli)
- sůl a pepř podle chuti (volitelně)
Postup
- V míse smíchej změklý smetanový sýr, zakysanou smetanu a majonézu.
- Přidej čedar, nasekanou slaninu a kořenicí směs.
- Vše důkladně promíchej, případně dochuť solí a pepřem.
- Nech odležet v lednici alespoň 30 minut.