Buffalo chicken dip
Buffalo chicken dip patří mezi nejoblíbenější teplé dipy americké kuchyně. Tento sytý pokrm se hodí k neformálnímu pohoštění, grilování i jako originální pohoštění při sledování sportovních přenosů. Jeho hlavní složkou je natrhané kuřecí maso, které se kombinuje se smetanovým sýrem, pikantní omáčkou Buffalo, sýrem čedar a mozzarellou. Výsledkem je výrazná chuť, která vynikne s tortillovými chipsy, opečenou bagetou nebo čerstvou zeleninou.
Původní americký recept jsme upravili pro české kuchaře – použít můžete běžně dostupné suroviny, které seženete v supermarketu nebo připravíte doma. V článku nechybí ani tipy na náhrady dresinku a omáčky, díky kterým si dip přizpůsobíte své chuti. Ať už chystáte večírek nebo jen hledáte něco nového k televizi, Buffalo chicken dip zaručeně sklidí úspěch.
Recept na Domácí ranch dresink, který je použit v tomto receptu:
Suroviny
- 250 g trhaného kuřecího masa (vařeného nebo pečeného)
- 200–225 g smetanového sýra (např. Lučina, Philadelphia nebo Goldessa z Lidlu)
- 120 ml dresinku typu ranch (recept na domání ranch dresing najdeš výše)
- 120 ml Buffalo omáčky (Buffalo omáčku lze nahradit kombinací pálivé omáčky (např. sriracha nebo Frank's RedHot), rozpuštěného másla a trochy octa.)
- 60 g strouhaného čedaru
- 60 g strouhané mozzarelly
Postup
- Předehřej troubu na 180 °C.
- V míse promíchej smetanový sýr, ranch dresink a Buffalo omáčku, dokud směs nebude hladká a krémová.
- Vmíchej trhané kuřecí maso a polovinu sýrů.
- Směs přendej do menší zapékací misky, posyp zbytkem sýra.
- Peč 20–25 minut, dokud nebude dip bublat a povrch zlatavý.
- Podávej horký s tortillovými chipsy, opečeným pečivem, řapíkatým celerem nebo mrkvovými hranolky.