Buffalo chicken dip

11.4.2025 / redakce

Buffalo chicken dip patří mezi nejoblíbenější teplé dipy americké kuchyně. Tento sytý pokrm se hodí k neformálnímu pohoštění, grilování i jako originální pohoštění při sledování sportovních přenosů. Jeho hlavní složkou je natrhané kuřecí maso, které se kombinuje se smetanovým sýrem, pikantní omáčkou Buffalo, sýrem čedar a mozzarellou. Výsledkem je výrazná chuť, která vynikne s tortillovými chipsy, opečenou bagetou nebo čerstvou zeleninou.

Původní americký recept jsme upravili pro české kuchaře – použít můžete běžně dostupné suroviny, které seženete v supermarketu nebo připravíte doma. V článku nechybí ani tipy na náhrady dresinku a omáčky, díky kterým si dip přizpůsobíte své chuti. Ať už chystáte večírek nebo jen hledáte něco nového k televizi, Buffalo chicken dip zaručeně sklidí úspěch.

Recept na Domácí ranch dresink, který je použit v tomto receptu: 

 

Suroviny

  • 250 g trhaného kuřecího masa (vařeného nebo pečeného)
  • 200–225 g smetanového sýra (např. Lučina, Philadelphia nebo Goldessa z Lidlu)
  • 120 ml dresinku typu ranch (recept na domání ranch dresing najdeš výše)
  • 120 ml Buffalo omáčky (Buffalo omáčku lze nahradit kombinací pálivé omáčky (např. sriracha nebo Frank's RedHot), rozpuštěného másla a trochy octa.)
  • 60 g strouhaného čedaru
  • 60 g strouhané mozzarelly

Postup

  1. Předehřej troubu na 180 °C.
  2. V míse promíchej smetanový sýr, ranch dresink a Buffalo omáčku, dokud směs nebude hladká a krémová.
  3. Vmíchej trhané kuřecí maso a polovinu sýrů.
  4. Směs přendej do menší zapékací misky, posyp zbytkem sýra.
  5. Peč 20–25 minut, dokud nebude dip bublat a povrch zlatavý.
  6. Podávej horký s tortillovými chipsy, opečeným pečivem, řapíkatým celerem nebo mrkvovými hranolky.

Omáčky a zálivky - další recepty