Pesto z rukoly s vlašskými ořechy a citronem
12.2.2025
/ redakce
Pesto z rukoly přináší do vaší kuchyně pikantní a lehce hořkou chuť, která se odlišuje od tradičního bazalkového pesta. Rukola v kombinaci s vlašskými ořechy, parmazánem a citronovou šťávou vytváří jedinečně svěží a výraznou omáčku. Toto pesto je ideální pro milovníky silnějších chutí a skvěle se hodí nejen k těstovinám, ale i jako dip k pečivu, dochucení salátů nebo grilované zeleniny. Příprava je jednoduchá.
Suroviny
- 4 hrnky rukoly (pevně stlačené)
- 1 hrnek vlašských ořechů
- 1/2 hrnku parmazánu
- 1/4 hrnku extra panenského olivového oleje
- šťáva a kůra z 1/2 citronu
- 2 stroužky česneku (nastrouhané)
- studená voda dle potřeby
- mořská sůl a černý pepř dle chuti
Postup
- Do mixéru vložte rukolu, ořechy, parmazán, olivový olej, citronovou šťávu a kůru, česnek a mixujte, dokud nejsou všechny ingredience dobře spojené.
- Pro dosažení požadované konzistence přidejte studenou vodu.
- Dochutťe solí a pepřem.