Pesto z rukoly s vlašskými ořechy a citronem

12.2.2025 / redakce

Pesto z rukoly přináší do vaší kuchyně pikantní a lehce hořkou chuť, která se odlišuje od tradičního bazalkového pesta. Rukola v kombinaci s vlašskými ořechy, parmazánem a citronovou šťávou vytváří jedinečně svěží a výraznou omáčku. Toto pesto je ideální pro milovníky silnějších chutí a skvěle se hodí nejen k těstovinám, ale i jako dip k pečivu, dochucení salátů nebo grilované zeleniny. Příprava je jednoduchá.

Suroviny

  • 4 hrnky rukoly (pevně stlačené)
  • 1 hrnek vlašských ořechů
  • 1/2 hrnku parmazánu
  • 1/4 hrnku extra panenského olivového oleje
  • šťáva a kůra z 1/2 citronu
  • 2 stroužky česneku (nastrouhané)
  • studená voda dle potřeby
  • mořská sůl a černý pepř dle chuti

 

Postup

  1. Do mixéru vložte rukolu, ořechy, parmazán, olivový olej, citronovou šťávu a kůru, česnek a mixujte, dokud nejsou všechny ingredience dobře spojené.
  2. Pro dosažení požadované konzistence přidejte studenou vodu.
  3. Dochutťe solí a pepřem.

Italská kuchyně - další recepty