Zapečené párečky

1.1.2024 / Jindřiška

Zapečené párečky jsou jednoduchý a chutný recept, který si zamilujete. S kombinací jemného těsta na pizzu, pikantní hořčice, rajského protlaku a sýra vytvoříte dokonalou svačinu nebo večeři, kterou si užije celá rodina. Tento rychlý a snadný pokrm je skvělý pro každou příležitost, ať už jako rychlý oběd nebo k večerní relaxaci u filmu.

Suroviny

  • 1 balení chlazeného těsta na pizzu
  • 10 vídeňských párečků
  • 2–3 lžíce ostré hořčice
  • 2–3 lžíce rajského protlaku
  • černý pepř (podle chuti)
  • 1 svazek petrželky
  • 75 g strouhaného ementálu

Postup

Příprava plechu a těsta: Plech vyložte pečicím papírem. Těsto na pizzu rozválejte na tenký plát a nakrájejte na 10 stejně širokých pruhů.

Příprava párků: Na každý pruh těsta položte jeden párek napříč. Poté je potřete ostrou hořčicí a rajským protlakem. Petrželku jemně nasekejte a smíchejte se strouhaným ementálem. Směsí posypte každý párek.

Zabalení a pečení: Párky opatrně zabalte do těsta, vytvořte rolky a položte je švem dolů na připravený plech. Posypte zbylou sýrovou směsí. Pečte v předehřáté troubě při střední teplotě (cca 180°C) asi 15 minut, nebo dokud těsto nezíská zlatavou barvu.

Předkrmy a chuťovky - další recepty