Trochu jiní utopenci

1.1.2024 / Jindřiška

Utopenci jsou klasikou české kuchyně, která nikdy neomrzí. Tento recept na trochu jiné utopence přináší osvěžující variaci, kde se buřty naloží do pikantního nálevu s kremžskou hořčicí, kečupem a worcesterovou omáčkou. Po odležení na chladném místě získají nádhernou vyváženou chuť, která je ideální k pivu nebo jako rychlá pochoutka na každou oslavu.

Suroviny

  • 6 buřtů
  • 2 cibule
  • 150 ml octa
  • 2 lžíce cukru
  • 2 lžíce kremžské hořčice
  • 2 lžíce pikantního kečupu
  • 1 lžíce worcesterové omáčky
  • 2 lžíce oleje
  • čerstvě mletý pepř (podle chuti)

Postup

Příprava buřtů a cibule: Oloupané buřty nakrájejte na kolečka, cibuli na tenké nudličky.

Příprava nálevu: V hrnci smíchejte vodu, ocet, cukr a pepř, přiveďte k varu a povařte několik minut, dokud se cukr nerozpustí. Do horkého nálevu přidejte kremžskou hořčici, kečup, olej a worcesterovou omáčku. Důkladně promíchejte.

Plnění do sklenic: Do připraveného nálevu vložte nakrájené buřty a cibuli. Vše důkladně promíchejte, aby se ingredience dobře propojily. Nechte utopence uležet na chladném místě, ideálně přes noc nebo alespoň 12 hodin, aby se chutě dobře prolnuly.

Podávání: Podávejte s černým pečivem jako skvělou pochoutku k pivu.

Naše doporučení:

Pokud máte rádi více pikantní chuť, můžete do nálevu přidat trošku chilli nebo feferonky. Tento recept na trochu jiné utopence přináší novou a zajímavou variantu tradičního pokrmu.

 

Předkrmy a chuťovky - další recepty