Dýňové latté
Dýňové latté je oblíbený podzimní nápoj, který v sobě spojuje lahodnou chuť kávy s jemnou sladkostí dýňového pyré a aromatickým kořením. Tato domácí verze vám umožní vychutnat si bohatou a hřejivou chuť bez nutnosti návštěvy kavárny. Příprava je jednoduchá a výsledek stojí za to –napěněné mléko, voňavé koření a dokonale vyvážená kombinace chutí udělají z každého doušku malý podzimní rituál. Vyzkoušejte tento tradiční recept a dopřejte si útulný okamžik s hrnkem horkého dýňového latté.
Dýňové pyré, které budete k tomuto receptu potřebovat, si snadno připravíte:
Suroviny
Na 1 porci:
- 1 šálek mléka
- 1 espresso (nebo ½ šálku silné kávy)
- 2 lžíce dýňového pyré
- 1 lžíce javorového sirupu (nebo medu)
- ½ lžičky mleté skořice
- ¼ lžičky mletého zázvoru
- špetka mletého muškátového oříšku
- šlehačka na ozdobu (volitelné)
Postup
- V hrnci na mírném ohni zahřejte mléko společně s dýňovým pyré, javorovým sirupem a kořením. Směs promíchejte a zahřejte téměř k varu, ale nenechte ji vřít.
- Pomocí ručního šlehače, mixéru nebo napěňovače mléka vytvořte pěnu. Pokud nemáte pěnič, můžete směs protřepat v uzavřené sklenici
- Do hrnku nalijte připravené espresso nebo silnou kávu.
- Přilijte napěněné mléko s dýňovou směsí.
- Nápoj ozdobte šlehačkou a posypte skořicí.