Krupské kuře s bramboráčky

18.11.2005 / Jindřiška

Suroviny

celé kuře, 150g anglické slaniny, 100g žampionů, brusinkový kompot, kuřecí vývar na podlití, olej, tymián, mletý pepř, sůl, 400g brambor syrových, 2 jablka, vejce, 250g polohrubé mouky, majoránka

Postup

Brambory a jablka nastrouháme, osolíme, okořeníme pepřem a majoránkou, vmícháme vejce, zasypeme moukou a vypracujeme těsto. Tvoříme placičky, které smažíme na oleji.
Kuře naporcujeme, nasolíme, opepříme a ochutíme tymiánem. Nakrájenou slaninu rozškvaříme a kuře na ní opečeme. Podlijeme vývarem a dusíme do měkka. 15 minut před dokončením přidáme žampiony nakrájené na plátky a dusíme. Podlijeme smetanou a necháme přejít varem.
Hotové porce kuřete podáváme s bramboráčky.

Drůbež - další recepty