Diskuzní fórum - Články - Přepuštěné máslo ghí
Přejít zpět na článek Domácí ghí - jak připravit přepuštěné máslo, nejlepší tuk na pečení a smažení
postup
Vanilka14 | 23.10.2017 16:05:00
jaká je šance, že postup někde poazím? Zdá se jednoduchý, ale jsem velké nemehlo :(
Re: postup
JarkaM. | 23.10.2017 19:44:38
Ahoj, není to tak těžké, ale pokud by sis netroufla není nic lehčího, než si ho koupit, sama kupuji české ghíčko. Vydrží kolem 8 měsíců, sama ho tedy spotřebuji více. Skladuji ho v komoře, kde je nižší teplota než v jiných místnostech.
uchování mimo lednici
PennyFoxi | 23.10.2017 11:07:03
Vážně je v pohodě skladovat jej mimo lednici?
Re: uchování mimo lednici
Adam | 23.10.2017 11:32:27
je, ale určitě v nějaké špajzi nebo komoře, kde je nižší tepolota
přepuštěné máslo
jithule | 30.09.2016 09:26:48
chtěla bych se zeptat, jak dlouho vydrží doma dělané přepuštěné máslo
Re: přepuštěné máslo
Sylva | 04.10.2016 08:11:14
Řekla bych to asi tak – až se spotřebuje. My ho máme doma pro jistotu v lednici (i když by asi nemuselo být) ve velké sklenici a vydrží tam určitě několik měsíců, než ho spotřebujeme a uděláme nové.
Re: přepuštěné máslo
ghicko.cz | 18.12.2016 18:11:12
Ghí je nejlepší čerstvé, ale pokud by někdo měl zájem o 2–3 roky uleželé ghí, můžeme sloužit.
Martin Chudý | 29.10.2015 08:00:09
Dobrý deň, prosim vás, napísali ste pekný článok a veľmi náučný, ale to s nasýtenými tukmi a srdcovo-cievnymi ochoreniami ste si mohli odpustit.
Tieto klamstvá sú už dávno vyvrátené a ďalšie takéto vety ľudí mätú a potom nevedia, čo by mali robiť. Bez nasýtených tukov by vaše srdce nemohlo fungovať.
Pekný deň prajem
Re:
Petr | 13.04.2016 20:47:54
Nesouhlas.I bez gramu nasycených tuků můžete fugovat docela dobře. Mléčný tuk má význam hlavně během růstu kostí, pro obézního platí něco jiného…
hotovo
mirek | 25.01.2015 13:33:43
Takže jsem udělal dle instrukcí a hlásím … HOTOVO! UVIDÍME … PRUBNEME!!!
ČUS BAMBUSKAKTUSAUTOBUSKAKABUS!! :-)