Diskuzní fórum - Články - Domácí výroba sýrů
Přejít zpět na článek Domácí výroba sýrů
domácí výroba sýra
Klára N | 17.12.2016 14:21:06
No mě by třeba zajímalo, jestli takový fermentor je užitečný pomocník při výrobě? Koukala jsem na fermentor Kuvings a docela se mi líbí…Má ho někdo?
Re: domácí výroba sýra
Ali | 23.01.2017 21:01:52
Tak to by mně taky zajímalo ten Kuvings. Hooodně se mi zamlouvá.
Re: domácí výroba sýra
Zbyněk | 10.03.2021 16:52:14
Ano,je to výborná věc.Dělali jsme jogurt a sýry.Je to domácí a chutné.
Zdena | 29.03.2021 11:31:21
vyrábíte někdo doma domácí kozí sýr? kozí syr mam moc rada ale věřím, že domácí by mohl být mnohem lepsi.. jen me zajima jak je slozita jeho příprava
Kozí sýrRe:
Ľubica | 15.09.2021 19:25:36
Přišla jsem na to až teď,ujali jsme se před třemi nedělemi tříleté, hnědé kozy.Dvakrát jsem zkoušela dělat sýr.Jednoduše.Do dvou litrů mléka, přes noc vychlazeného , dám 2 pl citronové šťávy a nechám den, aby aspoň trochu zkyslo.Pak dám hrnec na plotnu a zahřívám, asi na 50–60C,dám na plátýnko s cedníkem, nad nádobu, nechám přes noc okapat, ještě pořádně vymačkám.Na pánev máslo 1 pl,na špičku noře jedlou sodu(bio) a zahřívám, dokud se nezačne tavit, pak osolím a přidám koření(pažitku, nebo jiné bylinky a dám do silikonových mističek ztuhnout do lednice.