Diskuzní fórum - Články - Domácí camembert nebo hermelín
Přejít zpět na článek Domácí camembert nebo hermelín
Sýr hermelín nebo niva ze sýru eidam.
David Mašek | 11.10.2021 10:29:07
Stává se Vám to taky? 1 až 2 týdny v ledničce stačí, aby mi zabalený sýr eidam z obchodu začal chytat zelenobílou plíseň a voněl jako hermelín. Občas se stane, že je tam i černožlutá a tu odkrojím, protože je dost neobvyklá. Myslíte že ta „hermelínová“ je dobrá? Mám podezření, že se jim to v té výrobně vždycky nějak samo proočkuje i do toho eidamu.
Re: Sýr hermelín nebo niva ze sýru eidam.
TT | 13.10.2021 08:41:00
Určitě bych tento sýr nejedl. Pokud by byl sýr naočkován ušlechtilou kulturou (hermelínovou plísní) už při výrobě, tak by se to projevilo už při jeho zrání ve výrobně. Tato plíseň se na sýr pravděpodobně dostala jinde a její konzumaci bych neriskoval
Skvrny na hermelínu
Tomáš | 16.03.2018 23:31:44
Zdravím, napoprvé se hermelín povedl naprosto skvěle, při druhé várce se mi ale na bocích sýra objevily žluté a oranžové skvrny, předpokládám, že se jedná nějakou bakterii a sýr už nebude k jídlu, ale pro jistotu se ptám. Sýr dělám z nepasterizovaného mléka, takže riziko kontaminace je bohužel poměrně vysoké.
fermentor kuvings
Šmudla | 29.07.2017 10:24:44
Doma máme právě fermentor kuvings a vřele ho doporučuju protože dost usnadňuje práci.
fermentor
Ajka | 30.03.2017 20:13:50
Ráda bych se zeptala, zda máte někdo zkušenost s fermentorem. Je jich víc na trhu, ale konkrétně mě zaujal fermentor Kuvings.
Koupe
Jarda | 13.12.2016 09:46:08
staci koupit Syridlo a mlecne kultury, napsal byste me jak se presne jmenuje na tom e-shopu?dekuji
Dotaz
Petra | 22.10.2016 23:16:23
Dobrý den, chtěla bych zeptat, kolik a jak velkých sýrů přibližně vyjde z množství použitého v článku. Děkuji
prosba
Jana | 01.02.2016 00:31:15
dobrý den.jaký přesný poměr čeho jste tam dával???sýřidla a mezofilní sýrařské kultury a kolik mléka?děkuji
Re: prosba
JP | 01.02.2016 08:43:59
sýr jsem dělal z 5 litrů mléka. Dávkování syřidla doporučuji podle návodu u syřidla. Na zaočkování jsem použil koupený sýr rozmixovaný v troše mléka. Mrkněte do článku, je to tam popsané.
Re: prosba
Jana | 04.04.2016 10:27:46
mám dobré zkušenosti se syřidlem Microren a na pět litrů mléka dávám 4 ml. Používám na to plastovou injekci – dá se koupit asi za pět korun v lékárně. Kultury a syřidlo kupuju zde: http://eshop.milcom-as.cz/e-shop-detail?… – firma Milcom je daleko levnější než různé internetové farmy. Mají tam spoustu dobrých věcí pro experimenty s mlékem :-)
Super návod, děkuju
Markéta | 09.07.2014 16:22:28
Postupovala jsem přesně podle návodu a sýr byl vynikající. Nikdo mi nechtěl věřit, že jsem ho vyráběla sama :-) Akorát byl trochu slanější, příště ho musím méně osolit. Neplánujete i recepty na jiné druhy sýrů?
Re: Super návod, děkuju
Danča | 17.12.2016 15:36:09
Super návod. Nemáte náhodou zkušenost s fermentorem? Docela o něm uvažuju. Prý je to s ním jednodušší. Našla jsem fermentor Kuvings…