Trubičky se sýrovým krémem
Suroviny
40dkg zmrazeného listového těsta, hladká mouka, vejce na potření, 5dkg tvrdého sýra
krém: 2dkg másla, 2dkg hladké mouky, 2dcl mléka, 30dkg měkkého taveného sýra, 30dkg nivy, 10dkg majolky, lžíce hořčice, mletá sladká paprika, mletý bílý pepř, sůl
Postup
Zmrazené listové těsto rozmrazíme, na pomoučeném válu rozválíme na čtverec o rozměrech 30x30cm, a nakrájíme z něj 30 pruhů (2x15 cm). Navineme je na kovové trubičky tak, aby se lehce překrývaly, potřeme je rozšlehaným vejcem, položíme na plech a vložíme do hodně vyhřáté trouby. Pečeme 5 minut bez otevírání trouby, pak příkon tepla zmírníme a trubičky pečeme dále. Ke konci pečení pokapeme plech okolo trubiček vodou a dopečeme je. Vychladlé trubičky naplníme krémem, který na koncích posypeme jemně nastrouhaným sýrem.
Příprava krému: Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme ji mlékem, rozšleháme a dobře provaříme. Vychladíme za občasného míchání, přidáme vidličkou rozmělněný tavený sýr, nastrouhanou nivu, ostatní suroviny a ušleháme do lehkého krému.
Autor
Jindřiška