Švédské vánoční perníčky
Suroviny
3dcl medu, 4dkg cukru, 1 a půl lžíce zázvoru, 1 a půl lžíce skořice, lžíce mletého hřebíčku, 350g margarínu nebo másla, 3dcl šlehačky, 1 lžíce prášku do pečiva, 1,5kg hladké mouky
Postup
Med s cukrem, kořením a margarínem dobře promíchejte, šlehačku přidávejte po částech do třeného těsta. Prášek do pečiva rozpusťte ve trošce vody a 3/4 mouky. Těsto přikryjte a nechte přes noc odpočinout. Pak přidejte zbytek mouky a celkem tuhé těsto vyválejte do tenka. Vykrajujte tvary dle libosti. Pečte v troubě při teplotě 175-200. Perníčky nechte vychladnout na plechu a ozdobte bílou polevou.
Autor
Jindřiška