Šneci v peci
Suroviny
těsto: 140g polohrubé mouky, 120g tuku, 2 žloutky, 3 lžíce mléka, půl kostičky droždí
náplň: 2 bílky, 120g mletého cukru, 120g strouhaných oříšků
Postup
Ze všech vyjmenovaných surovin zpracujeme těsto a necháme odpočívat 2 hodiny v chladnu. Zvlášť ušleháme z bílků sníh, po částech lehce vmícháme cukr a oříšky až vznikne hustá hmota. Z odleželého těsta vyválíme plát, rovnoměrně naneseme ořechovou hmotu a smotáme do válečku jako závin. Dáme ztuhnout. Pak krájíme ostrým nožem nebo nití asi půl centimetrová kolečka, která klademe na plech s pečícím papírem a pečeme. Hotové pocukrujeme. Šneky musíme nechat uležet.
Autor
Jindřiška