Vepřová roláda se sušeným ovocem
Suroviny
150g sušeného ovoce, 800g vepřové rolády, 1/2 lžičky pepře, 1 lžička soli, 50g rozinek, 1 lžička cukru, 2 lžíce strouhanky, 2 lžíce másla, 2 lžíce sádla, 1/4l masového vývaru, 1/8l smetany, 1 lžička solamylu
Postup
Sušené ovoce namočíme přes noc do 1/4l vody, necháme přejít varem, okapané pokrájíme na kousky. Smícháme s rozinkami, cukrem a strouhankou. Rozklepaný plát masa osolíme a opepříme. Náplň z ovoce dáme doprostřed připraveného plátu masa. Pečeni zavineme, omotáme nití a svážeme. Sádlo zpěníme v pekáči při střední teplotě. Maso opečeme a poté zalijeme masovým a ovocným vývarem. Přikryté pečeme při střední teplotě, obracíme a podléváme. Do vypečené šťávy vmícháme smetanu s rozmíchaným solamylem, svaříme, zjemníme máslem, omáčku dochutíme.
Autor
Jindřiška