Ořechový štrůdl
Suroviny
5 žloutků, 50g moučkového cukru, 200g tekutého medu, 150g hladké pšeničné mouky, prášek do pečiva, lžíce rumu, pomerančová kůra z půlky pomeranče
náplň: 150g másla, 150g strouhaných ořišků, 5 lžic medu, lžíce cukru a rumu
Postup
Žloutky s cukrem třeme asi 15 minut. Za stálého míchání přidáme po částech med a hladkou mouku s práškem do pečiva. Z bílků ušleháme sníh, který opatrně vmícháme do hmoty, nakonec rum a pomerančovou kůru. Plech vyložíme pečícím papírem, vymažeme máslem a posypeme moukou. Těsto vlijeme na plech a pečeme v mírné troubě do světlerůžova. Hned po vychladnutí namažeme oříškovou náplni a zabalíme jako štrůdl.
Náplň: utřeme máslo, přidáme oříšky, med, cukr a rum.
Autor
Jindřiška