Čokoládovo mandlové pusinky
Suroviny
3 bílky, 200g moučkového cukru, lžička citronové štávy, 150g mletých mandlí, 100g strouhané hořké čokolády, nastrouhaná kůra z 1 citronu, 2 lžíce kakaa, na špičku nože skořice, 40 oloupaných mandlí na zdobení
Postup
Bílky ušleháme do tuhého sněhu. Za stálého pozvolného šlehání prosíváme do sněhu sítkem moučkový cukr a po kapkách přidáváme citronovou šťávu. Nastrouhané mandle promícháme s nastrouhanou čokoládou, citronovou kůrou, kakaem a skořicí. Směs postupně vmícháme do sněhu. Dvěma lžičkami pokládáme hromádky ve velikosti třešní na vymazaný plech. Mezi hromádkami necháme rozestupy, protože se pusinky při pečení trochu roztečou. Každou pusinku ozdobíme půlkou mandle. Dáme péct do předhřáté trouby na 160°C asi na dvacet minut do světle hněda. Teplé pusinky jsou měkké, po vychladnutí ztuhnou.
Autor
Jindřiška