Jelení ragú na červeném víně
Suroviny
800g jeleního plecka bez kosti, 1/2 lžičky pepře, 2 lžíce hladké mouky, 4 lžíce oleje, 150g cibule, 3/8l červeného vína, 1 bobkový list, 2 hřebíčky, 6 celých pepřů, 150g zakysané smetany, 1 lžička sladké papriky, sůl, pepř
Postup
Maso nakrájíme na třícentimetrové kostky, osolíme, opepříme a obalíme v mouce. Olej silně rozpálíme, masové kostky necháme ze všech stran osmahnout. Cibuli krátce restujeme s masem, přidáme červené víno a koření. Ragú dusíme přikryté při mírné teplotě, dokud maso nezměkne. Po změknutí maso vyndáme, šťávu zahustíme zakysanou smetanou, ve které jsme rozmíchali hladkou mouku a sladkou papriku. Necháme povařit, pak přecedíme a hotovou omáčku dochutíme solí a pepřem. Maso zahřejeme v omáčce ale nevaříme. Před podáváním necháme ještě 5 minut odležet.
Autor
Jindřiška