Nadívaná husí prsíčka
Suroviny
500g husích prsíček, sůl, mletý pepř, 1 lžička ostré hořčice, 1 houska, 1/8l smetany, 200g telecích jater, 1 cibule, 1 lžíce másla, 4 lžíce nasekané petrželky
Omáčka: 1/8l bílého vína, 1/8l zakysané smetany
Postup
Vykostěná prsíčka potřeme solí, pepřem a hořčicí. Housku nakrájíme na kostičky a namočíme do smetany. Játra a oloupanou cibuli nakrájíme na kostky a asi 3 minuty opékáme v horkém másle. Vymačkanou housku, petrželku, trochu soli a pepř dobře propracujeme. Husí prsíčka naplníme touto nádivkou a převážeme nití. Plněná prsíčka pečeme ve vhodné míse uprostřed trouby. Během pečení je občas poléváme bílým vínem. Z upečených odstraníme nitě. Vypečenou šťávu povaříme s kyselou smetanou na plotýnce, mícháme dokud omáčka varem lehce nezhoustne. Dochutíme solí a pepřem.
Autor
Jindřiška