Plněné vepřové řízky
Suroviny
1kg mraženého špenátu, 4 vepřové řízky, sůl, pepř, 1 stroužek česneku, 4 plátky goudy, 3 lžíce másla, 3 rajčata, muškátový oříšek
Postup
Špenát dáme rozmrazit. Vepřové řízky šikmo nakrojíme aby vznikla kapsa. Maso uvnitř osolíme a okořeníme prolisovaným česnekem. Do kapsy vložíme plátek sýra, uzavřeme ji a upevníme párátky. Rozehřejeme 2 lžíce másla na pánvi, vložíme do ní plněné řízky a po obou stranách opékáme 6-8 minut. Mezitím ohřejeme špenát na zbytku másla. Poté jej osolíme, opepříme a ochutíme trochou muškátu. Přeložíme na talíře, obložíme řízky a ozdobíme rajčaty.
Autor
Jindřiška