Španělská rýže s krůtím masem
Suroviny
200g rýže kari, 1 červená paprika, 4 mrkve, 400g krůtích prsíček nebo řízků, 3 lžíce oleje, sůl, pepř, po 1 malé konzervě kukuřice a hrášku, 100ml instantního slepičího vývaru
Postup
Rýži s 1 lžičkou kari vložíme do 400ml studené vody, uvedeme do varu a dusíme doměkka. Konzervovanou kukuřici a hrášek scedíme. Papriku rozpůlíme a drobně nakrájíme. Mrkve očistíme a nakrájíme na plátky. Krůtí maso nakrájíme na půlcentimetrové nudličky. Maso opečeme na rozehřátém oleji, osolíme a okořeníme pepřem a kari. Odstavíme na teplo. Pokrájenou zeleninu krátce osmahneme na rozpáleném tuku. Přilijeme slepičí vývar a přikryté dusíme asi 5 minut. Poté vmícháme nudličky krůtího masa a vařenou rýži. Podle chuti podáváme sypané sekanou petrželkou.
Autor
Jindřiška