Pikantní gulášová polévka
Suroviny
250g libovějšího hovězího masa, 300g cibule, červená paprika, zelená paprika, 1l hovězího vývaru z kostky, 4 lžíce rajského protlaku, mletá červená paprika (sladká i pálivá), lžička omáčky Tabasco, olej, sůl, mletý pepř
Postup
Ve velkém hrnci osmahneme na oleji na drobno nakrájenou cibuli a obě papriky pokrájené na proužky. Přidáme dvě lžičky mleté sladké papriky, špetku pálivé papriky a na malé kostičky nakrájené hovězí maso. Za stálého míchání krátce smažíme, potom přilijeme vývar a rajský protlak, osolíme a okořeňíme Tabascem a pepřem a necháme zvolna vařit, dokud maso nezměkne. Nakonec můžeme mírně zahustit hotovou jíškou.
Autor
Jindřiška