Falešná dršťková polévka
Suroviny
400g kotrče kadeřavého nebo lošáku zprohýbaného, 20g sádla, 30g hladké mouky, majoránka, mletá paprika, mletý pepř, sůl, česnek, petrželka
Postup
Dobře očištěný kotrč rozkrájíme na větší kusy a dusíme asi 20 minut. Vodu scedíme a houbu nakrájíme na nudličky připomínající svým tvarem hovězí dršťky. Ze sádla a mouky uděláme jíšku, zředíme houbovým vývarem a rozšleháme do vody, ze které připravujeme polévku. Dále přidáme utřený česnek se solí a majoránku. Opepříme a přidáme papriku. Necháme povařit aby se jíška dobře spojila, přidáme dušené houby a ještě chvíli vaříme. Před podáváním přidáme rozsekanou petrželku.
Autor
Jindřiška