Kuřecí paella
Suroviny
středně velká cibule, 2 stroužky česneku, červená a oranžová paprika, 200g šalotky, 2 lžíce olivového oleje, 4 kuřecí stehna, sůl, bílý pepř, 250g dlouhozrnné rýže, špetička mletého šafránů, 1,2l zeleninového vývaru, 100g mraženého hrášku, lžíce limetkové šťávy
Postup
Cibuli, česnek a papriky nakrájíme na kostičky, naťové cibulky na kolečka. V hrnci rozehřejeme olej a prudce v něm opečeme kuřecí stehna. Pak je osolíme, opepříme a vyjmeme. V horkém výpeku podusíme cibuli. Přidáme česnek, papriku i naťové cibulky a vše orestujeme. Potom přidáme rýži. Krátce podusíme, přisypeme šafrán, podlijeme vývarem a přivedeme kvaru. Kuřecí stehna položíme na rýži a přikryté dusíme při nízké teplotě asi 35 minut. Na posledních 10 minut přidáme do hrnce hrášek. Stehna vyjmeme a rýži pikantně dochutíme solí, pepřem a limetkovou šťávou. Vše dáme na talíř. Paellu můžeme ještě ozdobit petrželkou a plátky limetky.
Autor
Jindřiška