Kuře v baťohu
Suroviny
250g kuřecího masa bez kosti, 2 balíčky plátkovaného eidamu, nebo 200g čestvých žampionů, balíček listového těsta, ostrý kečup, listy salátu nebo čínského zelí
Postup
Listové těsto rozválíme na tloušťku asi 4 mm a rozkrojíme na 4 stejné díly obdélníkového tvaru. Na jednu polovinu každého dílu položíme plátek sýra a na sýr vložíme kuřecí maso nakrájené na kousky a zlehka osmahnuté na malém množství oleje. Přidáme žampióny, zakapeme ostrým kečupem a opět položíme plátek sýra. Zakryjeme listovým těstem jehož okraje přehneme a zatlačíme do sebe. Takto připravíme všechny čtyři kousky, vložíme do menšího pekáčku a povrch těsta potřeme zbytkem šťávy zpod kuřete, nebo jen olejem s trochou koření dle chuti. Pekáček vložíme do rozehřáté trouby (160-180st.C) a pečeme dozlatova asi 30 min. Upečené kuřecí baťůžky, vložíme na talíř na list salátu a dle chuti pokapeme kečupem.
Autor
Jindřiška