Kuře po provensálsku
Suroviny
4 kuřecí řízky,1 velká cibule, 150g žampionů, zelená a červená paprika, 3 rajčata, 2 stroužky česneku, lžička provensálských bylinek, lžíce oregana, 150ml bílého vína
Postup
Na pánvi opečeme naklepané řízky po obou stranách, vyjmeme a vložíme do pekáčku. Na vypečeném tuku zesklovatíme oloupanou a na kolečka nakrájenou cibuli. Přidáme na plátky pokrájené žampiony a omyté papriky nakrájené na kolečka. Vše asi 5 min opékáme, potom vložíme rajčata rozkrájená na čtvrtky, oloupaný a najemno nasekaný česnek, osolíme, opepříme, přidáme provensálské bylinky a oregano. Zeleninu a žampiony narovnáme do pekáčku na kuřecí řízky, přilijeme víno, přikryjeme a dáme do trouby asi na 45 minut. Posledních 15 minut pečeme odkryté.
Autor
Jindřiška