Jehněčí polévka s rýží
Suroviny
150g jehněčího masa, 50g rýže, 8,5dl jehněčího vývaru, pokrájený pórek, nadrobno nasekaný stroužek česneku, 2 lžičky světlé sójové omáčky, lžička vinného rýžového octa, tenké plátky z jednoho žampionu, sůl
Postup
Maso nakrájíme na tenké proužky. Ve velkém hrnci přivedeme k varu vodu, osolíme, přidáme rýži a na mírném plameni vaříme 10-15 minut, dokud rýže není měkká. Uvařenou rýži přecedíme, opláchneme pod tekoucí vodou a necháme okapat. Mezitím přivedeme k varu jehněčí vývar, přídáme do něj proužky masa, pórek, česnek, sójovou omáčku a rýžový vinný ocet. Zmírníme plamen a pod pokličkou vaříme, dokud není maso měkké a provařené. Přidáme plátky žampionu a rýži a vaříme další 2-3 minuty. Horké podáváme.
Autor
Jindřiška