Kuřecí prsíčka na Bombajský způsob s ananasem a překvapením
Suroviny
4 kuřecí prsíčka, Bombajské koření, konzerva ananasu, 10dkg tvrdého sýru, 10dkg šunky, sůl, pepř, Maggi, olej Příloha: 800g brambor, smetana, 3 cibule, olej
Postup
Řízky si naklepeme na tloušťku asi 1cm. Naložíme je do směsi Bombajského koření, soli, pepře, Maggi a oleje. Necháme uležet a mezitím uvaříme brambory, které nakrájíme spolu s cibulí na kostičky. Na hlubší plech nalijeme olej a prokládáme vždy vrstvu brambor a cibule. Zakončíme bramborami a zalijeme smetanou. V předem předehřáté troubě pečeme 45 minut. Uleželé řízky našpikujeme sýrem (řízek nařízneme a vytvoříme tak malou kapsičku, do které vložíme kousek tvrdého sýra). Řízky zprudka osmažíme. V tuku od řízků později osmažíme kousky ananasu a plátky nakrájené šunky. Podáváme s brambory a cibulí, maso ozdobíme ananasem a šunkou.
Autor
Jindřiška