Jidášovo ucho na smetaně
Suroviny
100g Jidášova ucha, 7,5dl smetany, 50g másla, menší cibule, lžíce škrobové moučky, lžička sladké papriky, lžička grilovacího koření, chilli, sůl, pepř
Postup
Jidášovo ucho očistíme, nakrájíme na nudličky, osolíme, opepříme, podle chuti přidáme chilli a necháme 15 minut odležet. Na rozehřátém másle zpěníme nadrobno nasekanou cibuli, zasypeme ji paprikou a grilovacím kořením a promícháme. Přidáme houby, krátce je orestujeme, podlijeme vodou a dusíme dokud nejsou houby měkké (asi 15 minut). Poté je zalijeme našlehanou smetanou (malou část smetany si necháme stranou) a za stálého míchání přivedeme k varu. Vše zahustíme škrobovou moučkou rozmíchanou v troše zbylé smetany, provaříme a dochutíme solí a pepřem.
Autor
Jindřiška