Květákové smaženky
Suroviny
květák, malá cibule, 2 lžíce oleje, 2 lžíce polohrubé mouky, 2dl mléka, na špičku nože muškátového květu, 2 vejce, 5dkg strouhaného sýra, sůl, strouhanka, olej
Postup
Květák uvaříme v osolené nezcela doměkka. V kastrolku na oleji zpěníme nakrájenou cibulku, zaprášíme moukou a necháme zasmahnout. Za stálého míchání přiléváme mléko, vymícháme husší kaši a odstavíme. Necháme částečně vychladnout a pak přendáme kaši do misky, přimícháme žloutky, muškát a sůl a nakonec nasekaný květák. Promícháme, zahustíme strouhaným sýrem a ze směsi tvoříme placičky, které obalujeme v rozšlehaných bílcích a strouhance. Smažíme krátce na rozpáleném oleji po obou stranách, až zezlátnou.
Autor
Jindřiška