Souflé z fazolek
Suroviny
120ml mléka, 80g povařených a oloupaných fazolek, 80g šunky, 60g strouhaného parmezánu, 20g másla, 20g hladké mouky, 4 žloutky a 3 bílky, sůl, máslo a krupice na vymazání a vysypání formiček
Postup
Z másla, mléka, mouky a špetky soli uvařte hustý bešamel. Nechte ho zchladnout a potom do něj zapracujte směs nadrobno posekaných fazolek a šunky, parmezán. Poté do hmoty postupně přidejte všechny žloutky a nakonec tuhý sníh ušlehaný z bílků a špetky soli. Hmotu rozdělte do 6 malých formiček na souflé, které jste předem důkladně vymazali máslem a vysypali krupicí. Všechny formičky dejte najednou do trouby předehřáté na 170 °C a pečte cca 25 minut. Hotové souflé podávejte ihned po vytažení z trouby.
Autor
Jindřiška