Hamburský bramborový salát
Suroviny
80dkg salátových brambor vařených na loupačku, 1Odkg špenátových listů, svazek ředkviček, 20dkg uzené ryby (makrela), 2dc silného vývaru, 2-3 lžíce vinného octa, 4 lžíce oleje, 1 cibule, 2 lžíce polotučné hořčice, sůl, pepř, špetka cukru, 1 vařené vejce
Postup
Oloupané brambory a ředkvičky nakrájíme na tenká kolečka. Špenátové listy omyjeme a necháme odkapat, rybu zbavíme kostí a kůže a rozkouskujeme. Vše dáme do mísy. Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. Z vývaru, octa a cibule umícháme marinádu, okořeníme, osolíme a přidáme cukr. Přilijeme do mísy, dobře vše promícháme a necháme nejméně 1/2 hodiny stát a znovu salát dochutíme. Zdobíme vejce nakrájeným na kostičky.
Autor
Jindřiška