Dýňová Charlotte
Suroviny
1kg listového špenátu, 1kg dýně, 60g ementálu nakrájeného na plátky, 8 krajíců světlého chleba, strouhaný parmezán, máslo, sůl, pepř
Postup
Dýni oloupejte, dužinu nakrájejte na plátky, vložte do alobalu a v troubě předehřáté na 200 °C pečte 20 minut – ke konci pečení by dužina měla být měkká. Listový špenát rychle povařte v mírně osolené vařící vodě, slijte, vymačkejte a orestujte na oříšku másla, potom osolte, opepřete a posypte parmezánem. Kulatou hliníkovou pečicí formu vymažte máslem a vyložte po obvodu plátky dýně. Vnitřek vyplňte střídavě vrstvami světlého chleba, špenátem, ementálem a plátky dýně. Osolte, opepřete, posypte parmezánem, poklaďte vločkami másla a v troubě předehřáté na 180 °C pečte 30 minut. Hotovou Charlottu podávejte vlažnou, vhodnou přílohou je studená salsa z čerstvých rajčat a šalotek.
Autor
Jindřiška