Pečená treska
Suroviny
1 kg tresky, 1/2 litru mléka, hladká mouka, 4 vrchovaté lžičky nastrouhaného parmazánu, několik lístků bazalky, petrželová nať, máslo, citrón, sůl, pepř
Postup
Dáme vařit dostatečné množství vody. Do vroucí vody vložíme zmražené ryby a vaříme na mírném ohni 10 minut. Ryby vyjmeme, necháme odkapat a vychladnout. Nakrájíme je na porce a obalíme v mouce. Do ohnivzdorné misky vymazané máslem vložíme porce ryby, hodně opepříme, posypeme parmazánem a zalijeme mlékem tak, aby bylo vše ponořené. Posypeme jemně nasekanou bazalkou a petrželovou natí, přidáme ještě kousek másla. Pečeme 35 minut. pak mísu na okamžik vyndáme a pokrm pokapeme šťávou z citrónu. V troubě pečeme ještě 10 minut.
Autor
Jindřiška