Maďarský bramborový guláš
Suroviny
1 velká cibule, 1 velká zelená a červená paprika, 80 dkg brambor, (13 dkg kyselého zelí), 2 lžíce margarínu, 1 lžička sladké papriky, 1 lžička majoránky, pepř, muškát, trochu vinného octa, (kyselá smetana) 1/2 svazku petržele
Postup
Oloupanou cibuli a omyté papriky nakrájíme na kostičky, oloupané brambory nakrájíme na velké kostky. Cibuli zpěníme na 1 lžíci margarínu. Přidáme papriku a brambory, krátce podusíme a silně okořeníme paprikou, majoránkou, pepřem a muškátem. Můžeme také přidat kyselé zelí. Zalijeme 1/8 litru vody a přikryté vaříme při mírné teplotě asi 20 minut. Guláš zjemníme zbylým margarínem a octem, případně dochutíme česnekem. Můžeme zahustit zakysanou smetanou. Zdobíme nasekanou petrželkou. Jíme s vařeným telecím masem.
Autor
Jindřiška