Vepřové po čínsku
Suroviny
40dkg vepřového masa (z kýty nebo plece), vejce, lžička škrobové moučky, lžíce vody, špetka soli, 3 lžíce oleje, 10dkg neosolených burských oříšků, 8 chilli papriček
na omáčku: 2 lžíce sójové omáčky, 1/2 lžičky glutasolu, trošku škrobové moučky, 1/2 šálku vývaru, lžíce červeného vína
Postup
Maso nakrájíme na nudličky, rozšlehané vejce promícháme s vodou, škrobem, osolíme a smícháme s masem. Necháme asi 20 minut odležet. Připravíme si vývar, do něj přidáme sójovou omáčku, glutasol, škrobovou moučku a víno. Na rozpáleném oleji v pánvi opečme maso, přidáme oříšky, chilli a zalijeme omáčkou. Krátce necháme přejít varem a stáhneme z ohně.
Autor
Jindřiška