Maxi kapsa
Suroviny
500g kynutého těsta (recept v kategorii Těstoviny a pizzy), 500g červené salátové čekanky, 200g měkkého pikantního uzeného sýra scamorza, 150g slaniny nakrájené na plátky, šalotka, olivový olej, hrubozrnná a jemnozrnná sůl
Postup
Čekanku nakrájenou na proužky a nakrájenou šalotkou osolené jemnou solí nechte zavadnout na oleji. Z těsta si připravte velké kolo, rozložte na ně čekanku, nastrouhaný sýr scamoroza, větší část předem upražené slaniny a těsto přeložte na půlku, do tvaru půlměsíce. Vzniklou kapsu (calzone) nechte 30 minut odpočívat, pak ji potřete vodou a olejem, posypte hrubě mletou solí a při teplotě 200 °C pečte 30 minut. Podávejte ozdobené opraženou slaninou.
Autor
Jindřiška