Vepřová kýta na paprice
Suroviny
400g vepřové kýty, 40g oleje, 80g cibule, 2dl smetany, 40g hladké mouky, mletá paprika, sůl
Postup
Oloupanou cibuli jemně nasekáme, vložíme do kastrolu se zahřátým olejem a jenom zpěníme, aby zůstala světlá. Přisypeme mletou papriku a zamícháme. Na cibulový základ dáme omyté a osušené maso, posolíme a po všech stranách osmahneme. Podlijeme šálkem horké vody nebo vývaru z kostí a a přiklopené pokličkou dusíme. Během dušení maso občas obrátíme a podle potřeby mírně podlijeme. Měkké maso vyjmeme a rozkrájíme přes vlákno na plátky. Štávu zalijeme smetanou s rozmíchanou moukou a dobře povaříme. Do povařené omáčky vložíme zpět porce masa, podle chuti přisolíme a necháme maso prohřát.
Autor
Jindřiška