Kuřecí roláda
Suroviny
1 kuře, sůl, 1/2 kostky másla, 2 lžíce hořčice, 8 plátků šunkového salámu, párek nebo klobása
náplň: 4 vejce, lžíce másla, sůl, pepř, lžíce nasekané petrželky, kapie, cibule, 2 sterilované okurky
Postup
Kuře nařízneme na hřbetu a maso opatrně odřezáváme od kosti. Stehna na straně nakrojíme, abychom mohli vyjmout stehenní kost. Křídla oddělíme od trupu. Maso opatrně odřezáváme i s kůží od kostry kuřete a dbáme, abychom kůži neprořízli. Plát masa zlehka naklepeme, osolíme potřeme hořčicí a poklademe plátky salámu. Na salám navršíme náplň, doprostřed položíme párek nebo klobásu a maso svineme. Roládu ovineme režnou nití a na rozehřátém másle upečeme doměkka. Během pečení podléváme vodou a přeléváme vypečenou šťávou. Z upečené rolády odstraníme nit a maso nakrájíme na silnější plátky.
Příprava náplně: Vejce umícháme na másle tak, aby zůstala řidší. Vaječnou směs osolíme, opepříme a vmícháme do ní nakrájenou kapii, okurky, hrubě nasekanou cibuli a petrželku.
Autor
Jindřiška