Čínské nudle s hovězím masem
Suroviny
250g čínských nudlí, 500g hovězího masa, ústřicová omáčka, sójová omáčka, zázvor, česnek, olej
Marináda: med, sójová omáčka, olej
Zelenina: např. papriky, čínské zelí, celerová nať, koriandrová nať, pórek, cuketa, kukuřičky, fazolové klíčky, bílé hráškové výhonky aj.
Na omáčku: 2 lžíce škrobové moučky, 50ml kuřecího vývaru, sójová omáčka, ústřicová omáčka, několik kapek sezamového oleje
Postup
Maso nakrájíme přes vlákna na tenké plátky a krátce marinujeme ve směsi ústřicové a sójové omáčky, medu a sezamového oleje. Maso promícháme s marinádou a necháme uležet. V horké vodě uvaříme čínské nudle. Stačí jen namočit do horké vody, jsou hned měkké a pak je zchladit studenou vodou. Měkké nudle scedíme a odložíme stranou. Do rozehřáté pánve dáme malé množství oleje pořádně ho rozehřejeme a vložíme marinované maso, prudce restujeme za obracení dvěma vařečkami, abychom je nepropíchli. Orestované maso odložíme na misku a do vyprázdněné pánve, po snížení teploty, přidáme nakrájený česnek a zázvor. Krátce orestujeme do zlatohněda a přidáváme postupně všechnu vybranou zeleninu. Nejprve dáme tvrdou papriku, cuketu, kukuřičku, celerovou a koriandrovou nať, pak přidáme hovězí maso a nakonec jemnou zeleninu (klíčky, výhonky) a uvařené nudle. Úplně nakonec přidáme připravenou sametově hladkou čínskou omáčku. Vše zamícháme a podáváme.
Autor
Jindřiška