Vepřové maso s bambusem na sladkokyselo
Suroviny
500g vepřové kýty, 200ml rostlinného oleje, 100g hub šitake, 2 pórky, kořen zázvoru, 200g bambusových výhonků, 1/2 lžičky mletého pepře, 1/2 lžičky soli, 8 lžic sójové omáčky, 8 lžic čínského nebo vinného octa, 4 lžíce cukru, 2 lžíce škrobu, 250ml kuřecího vývaru, 1 vejce
Postup
Maso nakrájíme na tenké nudličky. Na rozpáleném woku je osmažíme a vyjmeme. Ve zbytku tuku na pánvi osmažíme na nudličky nakrájené bambusové výhonky, zázvor, houby a pórek. Dochutíme solí, octem, cukrem, pepřem, sójovou omáčkou a přilijeme trochu vývaru. Povaříme asi 2 minuty, přidáme maso a zahustíme škrobem.
Autor
Jindřiška