Fondue selské
Suroviny
kulatý bochník chleba, 450g prorostlé slaniny, 3 tavené sýry, 1 červená a 1 zelená paprika, pažitka, 1 kyselá smetana, olej, pepř, Vegeta
Postup
Z pecnu chleba odřízneme vršek, chléb vydlabeme. Pokrájíme slaninu na proužky a osmažíme na oleji. Smícháme smetanu a sýr, přidáme pokrájenou papriku, pažitku, vychlazenou slaninu a Vegetu. Vše důkladně promícháme. Tukem ze slaniny vytřeme chleba zevnitř i zvenčí, naplníme směsí a položíme na pomaštěný plech, navrch přiložíme od říznutý vršek chleba. Vedle položíme ještě vydlabance, které jsme předtím pokapali tukem ze slaniny. Pečeme asi 15 minut ve vyhřáté troubě. Jí se bez příborů a bez přílohy, láme se rukama a zapíjí suchým bílým vínem.
Autor
Jindřiška