Plněné broskve s lososem
Suroviny
4 velké broskve, 4 sýry Lučina, 4 lžíce bílého jogurtu, 4 lžičky drceného lososa v oleji, sůl, 1 menší hlávkový salát, 1 citrón, 4 ředkvičky
Postup
Broskve omyjeme, osušíme, případně je také oloupeme a rozpůlíme směrem od stopky podélně na dvě poloviny. Odstraníme pecky a půlky broskví na řezu mírně osolíme. Lučinu utřeme spolu s jogurtem, přidáme lososovou drť s olejem a několik minut šleháme šlehačem než nám vznikne jemná pěna. Ředkvičky nakrájíme na kolečka. Citrón nakrájíme na plátky, které ještě překrojíme na čtvrtiny. Lososovou pěnu dáme do plnítka a tvořítkem jím naplníme půlky broskví. Očištěný a omytý salát rozdělíme na jednotlivé listy a rozložíme je na podnos. Na ně pak upravíme půlky broskví a ozdobíme plátky citrónu a ředkviček.
Autor
Jindřiška