Zelené fazolky s játry
Suroviny
400g zelených fazolek, 100g telecích jater, 1 lžíce soli, 4 jarní cibulky, 8 jader vlašských ořechů, hladká mouka, 2 lžíce másla, černý pepř, 1 lžíce ostré hořčice, 6 lžic sherry, 1 lžíce vinného octa, 4 lžíce oleje
Postup
Uvedeme do varu 1 litr vody, kterou osolíme. Cibulku ukrojíme na délku 6 cm a rozkrojíme do vějíře, 3 minuty povaříme. Nať nakrájíme na tenké nudličky a vaříme 1 minutu v sítěné vložce. 100g fazolek povaříme cca 4 minuty. Povařenou zeleninu dáme do síta a necháme okapat. Ořechy nahrubo nasekáme. Játra nakrájíme na silnější nudličky a obalíme v mouce. Játra rychlým mícháním opečeme na másle. Zeleninu upravíme na talíře, posypeme nasekanými ořechy a na ně upravíme opečená játra. Do výpeku přidáme olej, pepř, hořčici, sherry a ocet, krátce povaříme. Omáčkou přelijeme játra a podáváme.
Autor
Jindřiška