Čína z jater
Suroviny
1kg oloupané a semen zbavené cukety, 200g drůbežích jater, 2 vejce, 1 lžíce plnotučné hořčice, 2 lžičky soli, 3 lžičky sójové omáčky, špetka koření kari, 2 lžíce oleje, 1 cibule, 1 červená paprika, 2 lžíce syrového hrášku, 2 lžíce sterilované kukuřice, 250ml vývaru, olej na osmažení, petrželka, pažitka
Postup
Cuketu nakrájíme na malé kostičky. Játra očistíme, nakrájíme na kousky a promícháme s cuketou. Přidáme vejce, hořčici, sůl, sójovou omáčku, kari koření a rostlinný olej. Cibuli nakrájíme na tenčí proužky, očištěnou papriku nakrájíme na proužky a promícháme se směsí. Zalijeme vývarem a znovu dobře promícháme.Necháme odležet. Šťávu slijeme a použijeme ji na podlévání směsi. V hlubší pánvi rozpálíme olej. Směs na něm za stálého míchání opečeme na mírném ohni po dobu asi 15-20 minut. Podléváme šťávou. Zdobíme nasekanou pažitkou a petrželkou.
Autor
Jindřiška