Fazole zapečené s mletým masem
Suroviny
300g velkých fazolí, 125ml masového vývaru, 2 cibule, 3 lžíce oleje, 300g mletého masa, 200g salátové okurky, 200g rajčat, 40g másla, 20g mouky, 125ml mléka, 1 lžička saturejky, muškátový oříšek, 60g strouhaného tvrdého sýra
Postup
Fazole namočíme přes noc. Ve vývaru vaříme asi 40 minut, scedíme a vývar zachytíme. Pokrájenou cibuli zpěníme na oleji. Přidáme mleté maso a opečeme. Osolíme a opepříme. Okurku zbavíme semen a nakrájíme na plátky. Přidáme k masu a dusíme 5 minut. Poté vložíme na osminky pokrájená rajčata a zamícháme. Zapékací formu vymažeme máslem, naplníme fazolemi a směsí masa. Troubu předehřejeme na 200st.C. Na zbytku másla osmahneme mouku, za stálého míchání zředíme mlékem a 125ml fazolového vývaru. Osolíme, opepříme ochutíme saturejkou a muškátem. Fazole zalijeme omáčkou a posypeme sýrem. Zapékáme asi 20 minut.
Autor
Jindřiška