Bramborové placičky s haší
Suroviny
1kg brambor, 2 cibule, 6 lžic olivového oleje, 1 stroužek česneku, 250g mletého masa, 3 lžíce rajčatového protlaku, sůl, pepř, strouhaný muškátový oříšek, 1/2 lžičky tymiánu a oregana, 150g zakysané smetany, 375ml masového vývaru, 1 zelená a červená paprika, špetka koření chilli, 150g mouky, 2 vejce
Postup
Bramobory vaříme ve slupce asi 25 minut. Cibuli oloupeme a posekáme. Polovinu z ní osmahneme na 2 lžících oleje. Česnek prolisujeme k cibuli. Přidáme mleté maso a propečeme ze všech stran. Vmícháme rajčatový protlak, osolíme, opepříme, ochutíme tymiánem a oreganem. Přilijeme zakysanou smetanu a vývar a 20 minut povaříme. Papriky pokrájíme na kostičky a opékáme se zbylou cibulí 10 minut na 2 lžících oleje. Osolíme, opepříme a okořeníme tymiánem, oreganem a chilli. Brambory oloupeme a prolisujeme. Spolu s moukou, solí, pepřem, muškátem, vejci a pokrájenou paprikou vypracujeme těsto. Vytvarujeme z něho placičky a 8 minut opékáme na zbylém oleji po obou stranách dozlatova.
Autor
Jindřiška