Linguine s tuňákem
Suroviny
500g těstovin linguine, 200g okapaného tuňáka v oleji, 3ks kozího sýra caprino, česnek, feferonka, bazalka, citron, olivový olej, sůl, bílý čerstvý pepř celý
Postup
Sýry vložte do misky, rozmačkejte je vidličkou, smíchejte s rozmělněným tuňákem. Směs ochuťte malým množstvím oleje a promíchejte, aby se dobře spojila. Přidejte velkou hrst listů čerstvé bazalky natrhané na kousky, špetku soli a ještě trochu propracujte, aby směs byla opravdu jednolitá. Velký hrnec naplňte vodou a přiveďte ji k varu. Osolte, vhoďte do ní linguine a zamíchejte, aby se těstoviny neslepily. Ověřte si na obalu dobu varu a těstoviny slijte alespoň o 2 minuty dříve. Mezitím ve větší pánvi na oleji opražte 2 stroužky česneku a pálivou feferonku zbavenou semínek a nakrájenou na kolečka. Z citronu vymačkejte šťávu. Slijte těstoviny a dejte je do pánve s pikantním olejem, ze kterého jste odstranili česnek. Do směsi přidejte tuňáka a citronovou šťávu. Pomocí dvou vidliček těstoviny 2 minuty na větším ohni míchejte a obracejte, aby se dobře ochutily všemi přísadami, nakonec přidejte kapku oleje a bohatě opepřete čerstvě namletým pepřem. Dejte na talíř a ihned podávejte.
Autor
Jindřiška