Amsterdamské šťouchané brambory
Suroviny
600g pokrájené kadeřavé kapusty, 1kg brambor, 60g másla, sůl, pepř, 75g na slabé plátky nakrájeného špeku/slaniny, 2 větší kyselé okurky, 4 velké nebo 8 malých jemných párků, 1l mléka, 3-4 lžíce nakládaných cibulek, ocet
Postup
V hrnci v osolené vodě povařte cca 25-30 minut brambory a kapustu. V pánvičce orestujte na polovině másla plátky špeku/slaniny cca 2 minuty. Poté orestované plátky slaniny vyndejte a ve zbylém omastku pozvolna osmažte po obou stranách jemné párky. Cibulky rozkrájejte na čtvrtky a okurky na jemné plátky. Ohřejte mléko. Brambory rozšťouchejte s kapustou a promíchejte se zbytkem másla, troškou octa a teplým mlékem. Přidejte cibulky a okurky a dochuťte solí a pepřem. Na závěr vmíchejte jemné párky, orestovaný špek a maso.
Autor
Jindřiška